ЗЕОЛИТ (клиноптилолит)

Клиноптилолит (зеолит) е един от най-изучаваните минерали на планетата. Обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради фантастичните му качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусова промишленост, индустрия, животновъдство, растениевъдство, космонавтика, медицина.


Българският зеолит е напълно безопасен и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни. Зеолитите са порести, хидратно-алуминиево-силикатни минерали с отворена структура, която може да акомодира голямо разнообразие от катиони – Na+, K+, Ca2+, Mg2+. Те са мощен адсорбент.


На микроскопско ниво се вижда, че скелетът има структура на пчелна пита, с високо порьозна и обширна реактивна повърхност: 450 кв. метра на един грам! Именно тази структура придава на зеолита (клиноптилолита) неговите уникални свойства. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност минералът да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други.


Поставен във водна среда, зеолитът за няколко часа елиминира всички вредни за човека вещества в нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той има цялостно благотворно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства отровите в тялото, поети чрез въздух, храна, вода и ваксини. След това организмът бързо възстановява естественото си здраво и хармонично състояние.

zeolit-2-n-min


НАУЧНИ ФАКТИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЗЕОЛИТ


НАЙ-КАЧЕСТВЕНИЯТ В СВЕТА

Зеолитите в България имат до 96% съдържание на клиноптилолит. Смятани са за най-качествените в света откъм ползи за човешкото здраве.

Многото дълголетници в Родопите дължат здравето си и на натуралните находища зеолит, които пречистват водата и внасят полезни свойства и вещества.

naturalzeolite

находища и особености

В България имаме шест големи находища на клиноптилолит и едно на морденит. Всички са в Източни Родопи. Главните зеолитни минерали в тях са клиноптилолит и морденит.

Огромни са запасите на първокласен зеолит в Бели пласт, Седловина, Мост, Горна крепост, Голобрадово, Лясковец, Белият баир.

zeo-rock-2-1024x684

БЕЛИ ПЛАСТ - ФАМИЛИЯ РОТШИЛД

През 1999 г. “Бентонит” АД, гр. Кърджали получи право на концесия за разработване на находището за срок от 35 години. През 2013 г. компанията стана част от френската Imerys - световен лидер в индустриалния добив на минерали. Тя е създадена от фамилията Ротшилд и е 100% тяхна собственост.

Суровината се добива чрез пробивно-взривни работи. Извозва се до завода, разположен на брега на язовир "Студен кладенец".

бели пласт

ПРИЛОЖЕНИЕ НА КАМЪЧЕТА

Зеолит на камъчета (100 грама), поставен в 5-литрова туба, пречиства водата за 8 часа. Използвайте изворна. След това консумирате водата и доливате за период от три месеца. Така приемате пречистена „зеолитна“ вода и полезни вещества като селен, магнезий, калий, калций и други. Това се случва по естествен път в Родопите, където хората са пословично здрави и дълголетни.

камичета

ПРИЕМ НА ПРАХ ЗА МАКСИМАЛНА ПОЛЗА

Зеолитът се приема на прах с вода, напитки, храна. Така лечебният му ефект е в пъти по-добър спрямо употребата на зеолитна вода.


Препоръчителната доза зеолит на прах е 2 грама дневно. Приемете го с чаша топла вода сутрин на гладно. Ползвайте дървена лъжичка / бъркалка. Металните влизат в реакция с минерала.

zeo-green-1024x769

Със средства от дарения купуваме първокачествен зеолит на едро от кариерата в Бели пласт. Стрит е на прах и пакетиран в пликчета по около 100 грама.


Количеството е достатъчно за курс от 50 дни на един човек. Свържете се с нас, за да получите български зеолит безплатно.

Scroll to Top